Subscribe to our mailing list

Doherty Design Studio

Doherty Design Studio is a multi-disciplinary design practice based in Melbourne. The studio creates tailored residential and commercial environments from concept through to completion throughout Australia.

The studio draws on the strength of its professional inhouse team and collaborations with some of Australia’s leading creatives. It aims to enhance an interior experience through intuitive, holistic design principles and bespoke finishes that express individuality.

Mardi Doherty- Director

Mardi has worked with some of the best residential and commercial firms in Australia and overseas. Her portfolio includes concept and multiple retail fit-outs for international brand Paul & Joe (Australia), Diesel (UK and Europe) through the Conran Group; an interior for Madonna’s London home in Belgravia; fashion brand Flower (Australia), and a retail concept and roll-outs for Victoria’s Secret New York through the much-lauded David Collins Architecture studio.

Approach

Principle characteristics of Doherty Design Studio’s approach are:


Brief  – a crucial early step to planning is to thoroughly familiarise ourselves with the client brief. Alternatively – in collaboration with the client – allow the brief to evolve.
Design – each phase of the design process is rigorously researched and documented. Clients are kept up-to-date and informed at every stage.
Budget – a sound understanding of the importance of budget constraints and implementing strategies to achieve a successful aesthetic result inline with the budget demands of each project.
Authenticity – a unique design response is tailored to meet the needs of each client whether it’s – lifestyle, retail, hospitality and/or branding.
Environment – we place a strong emphasis on ecologically and socially aware design.
Experience – our experienced team takes pride in seeing each project through to its completion, ensuring design integrity is preserved from the beginning to the end.
Collaboration – Doherty Design Studio has a strong history of collaboration, successfully working with architects, builders, cabinet-makers, engineers and graphic designers, ensuring a seamless construction/branding phase and cohesive outcome for each project.

Instagram

  • The dining area with its amazing two-storey void at our Hawthorn Residence - a 1980s Cocks & Carmichael designed home. Still one our of favourites. Photographed by @derek_swalwell, styling @heathernetteking .⠀
.⠀
.⠀
#hawthorn #dining #dohertydesignstudio #interiordesign
    3 days ago

    The dining area with its amazing two-storey void at our Hawthorn Residence - a 1980s Cocks & Carmichael designed home. Still one our of favourites. Photographed by @derek_swalwell, styling @heathernetteking .⠀ .⠀ .⠀ #hawthorn #dining #dohertydesignstudio #interiordesign

  • The scaffold is down at our Malvern Residence, revealing the curve to the new second storey exterior. A long way to go until completion, but we are getting excited for this one --- in collaboration with @arialexander + built by @north_building_group⠀
.⠀
.⠀
.⠀
#malvern #dohertydesignstudio #interiordesign #architecture
    8 days ago

    The scaffold is down at our Malvern Residence, revealing the curve to the new second storey exterior. A long way to go until completion, but we are getting excited for this one --- in collaboration with @arialexander + built by @north_building_group⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #malvern #dohertydesignstudio #interiordesign #architecture

  • The inky blue formal dining room at our Elwood Residence. This Art Deco home was once a reception centre. We re-designed the space to become a home for a family of five, while ensuring we kept and enhanced its original features --- photography @derek_swalwell, styling by @jess_lillico, built by @bearprojects. ⠀
.⠀
.⠀
.⠀
#dohertydesignstudio #elwood #interiordesign #dining
    9 days ago

    The inky blue formal dining room at our Elwood Residence. This Art Deco home was once a reception centre. We re-designed the space to become a home for a family of five, while ensuring we kept and enhanced its original features --- photography @derek_swalwell, styling by @jess_lillico, built by @bearprojects. ⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #dohertydesignstudio #elwood #interiordesign #dining

  • The very peaceful office space at our Church Residence in Hawthorn. Photography by @derek_swalwell + styling by @jess_lillico ⠀
.⠀
.⠀
.⠀
.⠀
#interiordesign #church #dohertydesignstudio #melbourne #office
    15 days ago

    The very peaceful office space at our Church Residence in Hawthorn. Photography by @derek_swalwell + styling by @jess_lillico ⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #interiordesign #church #dohertydesignstudio #melbourne #office

  • We were thrilled to have our Kew Residence project included (amongst great company!) in the latest @housesmagazine Kitchens and Bathrooms Edition. Thanks to @katelinbutler for your support. 
Photographed by @derek_swalwell Styled by @jess_lillico Built by @barbatjames_homes 
#dohertydesignstudio #housesmagazine #kitchensandbathrooms #melbourneinteriordesign
    26 days ago

    We were thrilled to have our Kew Residence project included (amongst great company!) in the latest @housesmagazine Kitchens and Bathrooms Edition. Thanks to @katelinbutler for your support. Photographed by @derek_swalwell Styled by @jess_lillico Built by @barbatjames_homes #dohertydesignstudio #housesmagazine #kitchensandbathrooms #melbourneinteriordesign

  • Curved plaster ceiling to the main bedroom within our renovated Church project. Our clients requested a freestanding bathing area to the 1st floor courtyard of their home, creating a serene outlook whilst lying in bed! Fine white steel framed sliding doors connect the two areas. Divine! Pic @derek_swalwell, bath @apaiserbathware #dohertydesignstudio
    29 days ago

    Curved plaster ceiling to the main bedroom within our renovated Church project. Our clients requested a freestanding bathing area to the 1st floor courtyard of their home, creating a serene outlook whilst lying in bed! Fine white steel framed sliding doors connect the two areas. Divine! Pic @derek_swalwell, bath @apaiserbathware #dohertydesignstudio