Subscribe to our mailing list

Hawthorn Residence Two

Doherty Design Studio was engaged to breathe new life in this four-level converted 1910 church. The residence forms half of the building and is part of a larger residential complex redeveloped some 20 years ago. The brief centered on creating a modern sophisticated interior with timeless appeal. Integral was good spatial flow and more natural light. The home needed to be more usable and friendly for a family of five. An outdoor bathing experience was high on the owners’ wish list.

The upgrade delivered strikes a balanced approach to creating a new pared back aesthetic while respecting the home’s heritage. Underpinning the look and feel is the concept of restraint and refinement.

IDEA Awards 2018 - shortlisted (Best Residential Decoration)

Photographer: Derek Swalwell 

Image 1 of 6